Glassbilen

Det är lördagsmorgon och vi går mest och småmyser när vi plötsligt hör en trudelutt spelas på gatan utanför huset. 

Mamma, glassbilen! skriker Bell och springer mot dörren. Mamma skynda dig vi måste handla glass. Men har vi inte redan glass i frysen försöker jag. 

Joooo, fast bara några, svarar hon och sätter upp två fingrar i luften. 

Jag slänger på mig en klänning som hänger över en stol på vägen snappar jag åt mig en badrock till henne. Vi måste ta på dig denna, du är ju nakenfis. När vi öppnar dörren ser vi bara bakdörrarna på glassbilen som rullar iväg. 

Jag tyckte det var rätt skönt men när jag vänder mig till Bell så ser jag hur oerhört besviken hon blir. 

Älskling om du går och tar på dig kläder så sätter vi oss vi vägkanten och väntar på glassbilen. Ja! Tack mamma!

Sagt och gjort, vi satte oss på en filt vid vägen och väntade. När glassbilen dyker upp så ställer sig Bell upp sätter upp handen som ett stopptecken. (Hihihi....) Med lyckat resultat så stannar glassbilen och Bell stegar fram och tittar på den stora bilden av alla produkter. 

Jag vill ha isglass. Den vill jag ha! säger hon och pekar på en isglass i plastskal. Vad snabb du är. Vi vill ha Doraglassen, säger jag till glassmannen.

Nej mamma. Den, säger hon och pekar på glassen bredvid. Den vill jag ha. Klart du ska ha Ninja Turtles :)

Hon går lyckligt hem och har en morgonmysstund med en barnfilm. 
xxSova utan blöja

Vi försökte redan förra sommaren när Bell var 2, nästan 3år att sluta med blöjor. Det gick inte alls. Hon var inte redo för 5öre! Hon blev arg, ledsen eller hysterisk bara vi nämnde potta, toalett eller trosor. 

En varm dag i våras bestämde jag en morgon att idag åker vi till dagis utan blöja på. Bell protesterade men jag satte ner hela foten. När vi åkte till dagis (ja jag vet att det heter förskola) så pratade vi om att hon ibland blir röd i snippan och då är det bra att lufta utan blöja. Hon sa att hon skulle vara utan blöja en stund. 

Jag berättade för personalen vad vi pratat om och bad dem också pressa lite vänligt men bestämt. 

Vi kämpade varje dag men så plötsligt var det som att vända på en hand, efter vi haft en spelande potta ett tag. Hon skippade helt potta och gick nu plötsligt på toaletten vare sig hon gjorde nr1 eller nr2. 

Vi har pratat under semestern om att snart även kommer kunna vara utan blöja på natten. Hon är så glad och stolt över detta faktum. 

Igår bestämde gemensamt att vi skulle prova. Jag bäddade med frotélakan med plast på baksidan för säkerhets skull. Hon kissade precis innan hon la sig och hon så sov hela natten. 

På morgonen kl.07 kom hon in och la sig hos oss. Då var jag så trött så jag hade inte en tanke på att hon var utan blöja. När vi vaknade tittade hon på mig och sa "Mamma jag ska bara gå och kissa." Duktiga unge!

På dagen lyfte hon Bertzil för första gången. "Titta jag lyfter min katt Bertzil! Det är bara för att jag är så stor nu. Jag sover utan blöja." :)