Nästa steg...

... är nu att ta "vaggisar" (vagitorier) tre gånger om dagen i två dagar. Och på torsdag är det insättning med ägg nr 2! Vi har ju fyra stycken befruktade ägg som ligger nedfrysta. Tre stycken som är nedfrysta på dag 2 och ett på dag 6. De måste dela sig i fyra delar innan man fryser ner dem. Detta för att kontrollera kvaliten, att de faktiskt fungerar som de ska.

På morgonen på torsdag plockar man fram ägg nummer 1 och lägger det i rumstemperatur för upptining. Sedan undersöker de ägget för att förvissa sig om att det fortsätter att dela sig. Om inte så tar man fram nästa ägg på tur och provar med det. Men naturligtvis kommer första ägget klara upptiningen alldeles finfint!  =)

Vi ställde precis in en Göteborgsresa till släkt vi har där. Jag hade sett fram emot en liten dejt med dem och att få gå och mysa på Lisebergs julmarknad. Men vi avbokade för att här ska det göras ingenting i helgen. Är ju svårt att göra något med benen i vädret.  ;)

Kram och natti

9mm!

Ultraljudet gick över förväntan. De vill att slemhinnan ska vara minst 8mm för att man ska kunna sätta gör en insättning. Förra gången var den ca. 6mm och därför fick jag äta Progynon lite längre. Idag var den 9mm! Tjoho!

Känns så skönt att jag haft en mens på naturlig väg och att slemhinnan nu är 9mm. En tegelsten lättade från mina axlar.

Nu kommer eleverna in från rast men jag skriver mer sedan om vad som kommer hända och när.

Tjoho! (Igen)  =)

Imorgon ultraljud

Jag har nu ätit höjd dos av Progynon i en vecka. Så John och jag hoppas och önskar att allt ser ut som de vill imorgon på ultraljudet. Att slemhinnan har den tjocklek de vill så vi får en tid för insättning. Vilken härlig julklapp det skulle vara.

Någonstans gnager ett dåligt samvete att jag inte var mer stilla efter första insättningen och lät ägget gro ifred. Ja, jag vet att det inte har någon betydelse vad jag gör. Jag fråga läkaren flera gånger som satte in ägget om förhållningsregler. Han sa att jag inte kunde påverka om ägget stannade eller inte. Men ändå, jag kan inte släppa det. Denna gång blir det sängen direkt när jag kommer hem och benen i vädret! =)

8.30 ska vi vara där. Jag skriver på lunchen vad de sa.

Kram och natti.