Kommer den aldrig...?

Tänk att en mens kan vara så efterlängtad.

Resan till Teneriffa kom precis när den skulle. Den bröt mönstret med all negativitet. Det var så otroligt skönt att bara få vara. Och att få vara med John och Isabel hela dagarna, kvalitetstid på hög nivå. Jag hoppades och trodde att resan skulle hjälpa, få igång mensen. Men icke...

I mitten av december ringde jag Reproduktionscentrum för att höra mig för om när sista dagen för insättning innan jul- och nyårsuppehållet var. Hon talade om att det var försent. Barnmorska jag pratade med hörde att jag var nära till tårarna över att mensen inte kommit och att vi missade insättningen innan jul. Hon tröstade och försäkrade mig om att OM inte mensen kommer av sig själv så får jag tabletter som hjälper igång den. Det kändes mycket bättre efter det samtalet. 

Nu har jul och nyår varit, Isabel har börjat på dagis och jag har gått tillbaka till jobbet. Allt flyter på och vi börjar komma in i den nya vardagen. Jag känner att stressen jag kände tidigare pga familjeproblem inte är lika stark längre. Att min mens uteblivit i 3 månader tror läkaren är en direkt följd av stressen.

Eftersom jag känner mig lugnare nu än tidigare så kanske den kommer snart men jag vill vara ett steg före och ringde därför Reproduktionscentrum och bokade en tid. BM höll med mig, det var dags att göra ett ultraljud och ta en titt hur slemhinnorna ser ut.

Jag fick tid den 1 februari. Nu börjar det hända saker... Längtar  =)

xx


Dagen D

Dagen D, som i dagis. Bells liv är nu förändrat för alltid. Det är inte längre mamma, Bell och den bruna soffan. Världen har blivit betydligt större. Det är tjock overall, galonbyxor, leka ute med leksaker man vill gosa med fast man inte kan hålla dem ordentligt pga skittjocka vantar (som dessutom är förstora för det tydligen inte finns små storlekar i vantar för små männiksor som vill leka ute trots att det inte är sommar och sol) och att äta lunch med en massa andra små människor. Allt är superkonstigt men roligt.

I fredags var det första gången dags att lämna henne ensam under inskolningen. Pappa var där, de lekte en timme och när det sedan var tajm för lunch vinkade han, sa glatt hej och gick. Hon hade gråtit till en början men när fröken lyfte upp henne och gick in till de andra barnen hade hon tystnat och blivit nöjd. En stund senare hade hon gått till dörren och stått och skällt. "Da diii daaa da da DA!"

Jag undrar vad hon sa....? Men bättre arg än ledsen ♥

Inget ont som inte har något gott med sig. Alltid när John kommer hem från jobbet slänger hon sig i hans famn, ser glad ut och gosar. Om jag har varit borta ett par timmar ifrån henne, tittar hon bara på mig när jag kommer och fortsätter med det hon gör som om inget hänt.

Men nu när jag kommer hem från jobbet på kvällarna så klappar hon händerna, skrattar och slänger sig om halsen på mig.

Åhhhh vad jag njuter. Jag luktar på hennes hår, pussar hennes hals och kastar upp henne i luften. Kärlek ♥

xx
Julen 2011

Jag skulle kunna skriva så mycket om tankar, funderingar och förväntningar kring denna jul. Som att jag längtade efter att få se Isabels min när hon för första gången får se julgranen tindra. Hur hon skulle reagera när hon får en massa paket och hur hon skulle glädjas åt att få äta choklad.

Då hon inte längre tycker om barnmat men ännu inte riktigt har accepterat "vuxenmat" till fullo så var jag spänd på om hon skulle gilla julmat där det faktiskt finns en uppsjö av olika alternativ och smaker.

Jag skulle kunna skriva om min längtan efter mamma, eller om besvikelsen kring försöket med det sista ägget som inte blev av på grund av utebliven mens.

Men för tillfället väljer jag att med bilder beskriva vår Jul.

Gott Nytt År till er alla och en riktigt god fortsättning på det nya året.

xx


Isabel började med att skriva en rejäl önskelista till tomten  =)Sedan fortsatte vi att bygga upp julstämningen med att tillverka julklappar.
Här designar hon egna disktrasor.Jag fick en idé om hur jag och Bell skulle måla en tavla med hjälp av hennes kroppsdelar. Både hon och jag skrattade högt i detta arbete. Det var otroligt roligt!
Det blev även väldigt kladdigt så jag begränsade det hela till tre kroppsdelar.
När ni ser fotot på tavlan lite längre ner så får ni gissa vilka  ;)Det är svårt att skapa julstämning när det set ut så här utanför fönstret =)Men när hon på morgonen, dan före dan, fick se julgranen och blev kär i den så infann sig julstämningen. (Hon skulle pussa och gosa med både kulor och grenar.)Julaftonsmorgon började med fika och julklappsöppning.
Bell var på G!Pappa John älskade sin julklapp från Bell! ♥Farmor & farfar blev lika förälskade in sin ♥Vi firade julen hos moster & morbror, där vi även hann med ett julbad.
Jag får känslan av att pappa John stöper ljus  ;)Isabel njuter av julen och passar på ett mysa med både mamma & pappa. Ibland är man lite sötare än vanligt ♥