Åka framåtvänd

Bell har frågat flera gånger om när hon ska få åka framåtvänd i bilen. Jag har berättat att hon kommer snart få göra det, hon måste bara bli lite lite äldre. När hon fyller 4år. 

Igår lånade vi grannen Amies bil för att bara åka fram och tillbaka till affären. Då fick hon åka framåtvänd. 

"Mamma jag är stor treåring. Jag fyller snart 4år, efter sommaren."

Stämmer bra det :)

Så här viktig ser man ut när man för första gången får åka framåtvänd. <3

xxDet är inte blod, det är sylt.

Utifrån Bells alla kommentarer och reflektioner så funderar jag ofta på hur tankarna går i små barns huvuden. Allt de ser, hör och upplever mixas ihop och så ska de försöka reda i allt detta så det blir logiskt för dem. 

Hon fick en klubba av mig som hon åt och upptäckte snart att hennes tunga blev blå och röd. 

"Titta mamma, min tunga är röd! Om man blir påkörd av en bil blir man platt som en pannkaka. Då kommer det blod. Men det är inte blod mamma, det är bara sylt. Om jag blir platt som en pannkaka mamma, visst får ingen äta mig då?!"

Som sagt, det är mycket att sortera. <3
xxVarför kan alla sparka sparkcykel utom jag mamma?!

Bell har länge gått och sneglat på barn som åker sparkcykel. Hon tycker det ser så roligt ut. Hon fick även en av sin moster & morbror med två hjul back. 

Det var ju superroligt men tyvärr så stack skrivarna ut så långt på bakhjulen så hon slog i knölen på foten varje gå G hon skulle kicka bakåt. 

Igår hälsade vi på kusinerna i Göteborg. De hade sparkcyklar som de for omkring på. "Varför kan alla sparka sparkcykel utom jag mamma?" frågade Bell mig. 

Det kan du med om du skulle öva förklarade jag. Hon gick låna både hjälm och sparkcykel och hon vad mig hålla i styret och köra omkring med henne. Efter en stund ville hon prova själv. Hon struttade fram men framåt gick det i alla fall. 

Jag gick på toaletten och när jag kom tillbaka hade hon fått riktigt kläm på det. Hon swishade förbi mig. 
"Titta på mig mamma, jag har övat!"


Lyckan blev ju ännu större när kusin Labbe plötsligt frågar Bell om hon vill ta med sig en sparkcykel hem. Ja tack! :)
xx