Lilla musen

Vi har en mus hemma. Det påstår i alla fall Isabel med bestämdhet.

Hon kupar sina händer och säger titta mamma lilla musen. Ibland kryper den in under hennes tröja, ibland min, ibland sitter den i hennes ficka och ibland äter hon upp den. (!??) Men om jag ibland äter upp den så skriker hon "Spotta ut mamma!"

Igår när vi skulle till dagis och jag stod halv inne i bilen och lastade in väskor, gosedjur, pulka och overall så hörde jag henne säga "Titta mamma lilla musen." Ja, svarade jag och fortsatte packa in. "Titta mamma lilla musen!"

Ja, vad fin den är svarar jag. Den är så liten och söt. Sitter den i din ficka?

"Mamma! Lilla muuuuuuusen!"

Jag hör nu på hennes tonfall att jag nog ska ta en titt på lilla musen. Jag vänder mig och där på garageuppfarten ligger lilla musen. Hopkrupen och helt stilla. (

Titta vad söt den är, säger jag. Lilla musen sover. Schhhhh... Isabel tittar misstänksamt på den, nickar lite och vi sätter oss i bilen.

Kattskrälle! Tänker jag, stänger bildörren och hoppas hon glömt den tills vi kommer hem så jag kan smyga bort den.

Xx

Det luktar

Idag hämtade jag och Isabel hennes moster på jobbet. Moster Theresia ska vara barnvakt till henne tills pappa John kommer hem från jobbet, för jag har bestämt mig för att gå på teater, Farliga förbindelser.

Vi åkte förbi Coop och jag sprang in och köpte ett paket korv och chokladfingrar så Bell och moster kunde fredagsmysa.

Hon fick två chokladfingrar i bilen och deklarerade högljutt att hon ville ha tre! Jag talade om för henne att hon fick vänta tills hon hade ätit korv hemma hos moster.

Jag skjutsade hem dem och pussade hejdå. Efter ca. en halvtimme ringer syrran. Hönsmamma som jag är får jag magknip direkt och tror att hon gallskriker. Nä, säger syrran, jag ska bara berätta vad Isabel just sa.

Hon hade stekt en korv till henne men redan efter ett par tuggor hade Bell tappat korven på golvet. Då de håller på att renovera i köket så pga byggdammet så ville hon steka en ny korv till henne. Men hon skulle inte ha mera korv, hon ville leka. De lekte en stund med en boll och syrran säger till Bell att hon måste vila.

De sätter sig i soffan och tittar upp på henne och säger "Det luktar. " "Gör det? Vad luktar det?" "Det luktar chokladfinger!"

Hahahaha! Mammas lilla skitunge :)
xx

Inbakad fläta

Trots hennes tunna lite flygiga hår lyckades vi få till en inbakad fläta.

Bell tittar sig i spegeln och konstaterar rätt och slätt "Fint!"

xx