Farsdag

Bell älskar att pyssla, fixa och trixa. Jag berättade för henne imorse att idag är det farsdag och frågade om hon kunde rita något till pappa. Det ville hon absolut. 

Hon fick papper och pennor och satte genast igång. Länge och väl funderade hon på vilka färger hon skulle välja. Hon frågade även pappa vilka färger han tycker om. 

Nu är jag klar mamma, sa hon och kom springande med sitt papper. Ivrigt viftade hon med teckningen framför mitt ansikte. Pappa kommer älska det! ropade hon. Det tror jag med, svarade jag medan jag tittade på pappret. 

De vanligaste motiven när Bell ritar är "en regnbåge" - massa vackra färger i en rad, "en ballong"- en cirkel med ett streck utifrån eller "en hund" - några kluttar i olika färger nära varandra. Men denna gång var det... En huvudfoting. En alldeles perfekt liten underbar huvudfoting. Första ever!

Jag blev så överraskad och stolt så jag började nästan gråta. 
"Den kommer pappa älska älskling."
xx


En megatomte

Julen närmar sig med stormsteg. Bell har börjat önska sig saker av tomten. 

Jag hade funderingar på att göra en adventskalender. En kalender med små paket. Igår var jag på Ikea och sprang på denna fantastiska tingest. En megatomte full av små boxar som väntar på att fullas med små överraskningar :)
Tjoho! Här ska nu shoppas kuliga saker. 
xx

Är mormor där under jorden?

Sedan min mamma gick bort 1991 så har jag alltid köpt en gravrosett vid Allhelgona. Idag har jag för första gången gjort egna gravdekorationer.

Det blev tre stycken till gravarna vi har vid Odensala Kyrka. 

Bell tycker om att åka till mormors grav och pyssla lite. Hon gräver i jorden och plockar bort löv. Hon brukar också bestämma vart ljuset ska stå. 

Hon har aldrig direkt frågat kring detta om mormor. Men idag funderade hon såg jag. 

"Mamma är mormor här under jorden?"
"Ja... Jo,.. det är hon. Fast jag tror hon är med änglarna i himlen." 
"Inte vill hon vara här under jorden mamma."
"Nä det vill hon nog inte. "
"Jag vill INTE vara där under jorden."
"Nä, det vill inte jag heller att du ska vara."
"Inte du heller mamma. Du ska vara här hos mig och vara min vän."

Jag kramade om henne och hon tittade upp mot himlen. Vi gick vidare och la rosetter och tände ljus på de andra två gravarna också. 

Bell gick och tittade på gravar och funderade högt för sig själv -Undrar vem som är här under...?

När vi var klara och skulle gå så går Bell lite före mig. Jag talar om att det är dags att gå till bilen och så säger jag, samtidigt som jag vänder mig bakåt
 i riktning mot graven, ska du vinka hejdå till mormor?

Hej hej, säger Bell och vinkar mot himlen. 

Älskade unge. 
xx