Begravning

I fredags var det dags för faster Ingrids begravning. Det var bitande kallt när klockorna klämtade för henne i Högalidskyrkan på söder i Stockholm. En fin liten kyrka och runt om kistan, som var vacket ljusgrå, fanns en mängd blommor, kransar och hälsningar. Jag var lite orolig innan för att Isabell skulle skrika i kyrkan så jag ammade henne i bilen precis innan vi gick in. Inte för att jag tror att någon skulle ta illa upp om hon började gråta, hon är ju bara en bebis, men när man vill ta farväl av någon man älskar så gör man det nog bättre utan stämsång av en arg otålig bebis.

Vi satte oss längst bak så jag kunde resa mig och gå ut om hon skulle bli allt för högljudd. Men det visade sig att min oro var onödig. Hon skruvade sig i pappas armar ett par gånger och började "prata" lite upphetsat men varje gång det var dags för en psalm och orgelns toner spred sig i kyrkan så tystnade hon och låg helt blick stilla. Lilla söta Bell. Faster Ingrid log nog när hon såg detta ♥

xxx

Date med doktorn på BVC

Nu har Isabell träffat doktorn på BVC för första gången. Vi åkte dit i god tid så hon skulle hinna både äta och sova klart. Man måste ju vara pigg och glad när man träffar farbror doktorn.

Först vägde och mätte Bea henne. Hon vägde 5300g sist och hade bara gått upp 80g sedan sist. Hmmm... Inget att oroa sig för men de ville ju att hon ska gå upp mer till nästa gång. Hon undrade om jag märkt att hon vill äta oftare eller om hon är mer ledsen. Jag köpte faktisk mjölkersätning i helgen för jag tyckte att hon inte verkade helt nöjd. Bea sa att hon förmodligen är inne i en tillväxtfas. Jag blev rekommenderad att amma henne varannan timme och om hon verkar vilja ha mer så ska vi också ge lite ersättning nu och då. Nytt besök bokat till nästa fredag.

Sedan var det doktorns tur. Han höll upp henne och kände på henne. Klämde lite på magen och sa att hon verkar vara väldigt med, duktigt. "Hon är till och med observant på vad jag har i bröstfickan. Det är inte vanligt på så små barn" (Oj vad jag sög i mig det berömmet. Nu växte en stolt mamma minst ett par centimeter.)

Sedan kollade han:
Huvudet - Check!
Stadigheten i nacken - Check!
Ryggraden - Check!
Höfterna - Check!
Hjärtat - Check!
Reflexer under fötterna - Check!
Snippan - Check!

Och sist men inte minst kollade han om hon kunde le. Han lutade sig lite över henne och tittade henne i ögonen. Hon tittade tillbaka, men rörde inte en min. "Hon brukar le?" Absolut, men du får ju flirta lite med henne. Man kan väl inte le åt vem som helst, svarade jag lite retfullt.

Doktorn lutade sig då ännu lite närmare henne och pratade till henne med lite larvig röst. Leende - CHECK!

Puss min älskling, det gjorde du bra! ♥
Ice-B

Både läkarna på BB och BM på BVC säger att man kan se personligheten hos ett barn, även på väldigt små bebisar, ganska snart. De har även kommenterat att Isabell verkar vara en tuff tjej med egen vilja. Jo tack, det har vi redan märkt. Om pappa tidigare trott att det är han som är familjens överhuvud så får han nog nu tänka om. Denna lilla tjej på endast 10 veckor lindar oss kring sitt finger, till och med Bertzil har hon lyckats trollbinda. Han som tidigare försvann som en avlöning när hon grät kommer nu springande när hon gråter för att kontrollera att allt är som det ska.

Man brukar ju säga att kärt barn har många namn och det stämmer verkligen. Pappa säger oftast Cookie, jag säger Bell, (förutom grynet, gullet, lilla älsklingen osv) andra kallar henne Isa.

John har en halvknasig kusin i Göteborg, eller halvknasig kanske är fel ordval. Labbe är Göteborgare helt enkelt ;)
Han kallar henne för Ice-B. (Isa-Bell) Tycker kanske hon är lika cool som sångerskan J.Lo  =)

När jag nu letade efter en bild som kunde beskriva hur tuff hon är hittade jag denna bild som var tagen i en serie av många bilder. Har totalt missat den. Ingen bild kan väl bättre än denna beskriva mitt inlägg denna gång?! Hihihih...

Ladies and gentlemen - Let me introduce Ice-B! Yo Yo Yo!
(Inte undra på att jag hade ont den sista månaden med de där karate-movesen!)