Önska saker när man fyller år

Nu har Bell blivit så stor så det har blivit kalastider. Hon blev bjuden på två kalas förra veckan av kompisar på dagis.

Kalas innebär presenter. Så vi åkte till BR-leksaker för att botanisera. Innan vi åkte försökte jag förklara för Bell att vi skulle köpa presenter till hennes kompisar som de skulle få på deras kalas.

"Ja, OCH till mig!"
"Du ska också få presenter när du fyller år och ska ha kalas."
"Man ska dela med sig..."
"Jo, det ska man. Det har du helt rätt i..." Hur sjutton förklarar man detta?

Vi gick iaf runt i affären och jag frågade lite vad hon trodde om olika saker. Tror du han vill ha denna? Nää... svarade hon på alla sakerna. Om jag höll upp två saker och frågade vilken födelsedagsbarnet ville ha sa hon alltid den sak som jag inte trodde.

Efter ett tag förstod jag mönstret. Alla saker hon ville ha sa hon nej till, för de ville ju hon ha. LOL!

Vi fnulade runt ett tag och Bell blev till slut lite trött så jag satte henne i vagnen. Vid vagnen fanns en hylla med saker från nya filmen Monsters University. Bell fick syn på karaktären Sully i form av ett gosdjur och bad att få känna på den. Hon låg och gosade länge och väl med den medans jag letade presenter. När vi skulle gå och hon skulle lägga tillbaka den var det väldigt tveksam.

"Den vill jag ha! mamma"
"Du får önska dig den när du fyller år."
"Ja, den får jag när jag fyller år!"
Hmm... Var ju inte riktigt så jag sa ;)

xx

Till salu

Ganska vanlig företeelse är att Bell får "ont i benen" när vi handlar mat. Oftast händer det är efter en hel dag på dagis.

Hon vägrar sitta i kundvagnen för det gör bara bääääbisar och hon är ju stooor flicka nu! Vi har kommit på en hyfsat bra lösning på problemet. Varför jag säger hyfsat är för om man är stressad och sätter henne åt fel håll i korgen så blir den baktung och tippar. Men åt rätt håll är det perfekt.

Hon sitter där och tittar på olika saker och alla människor som går förbi. Varje gång jag väger något och en prislapp kommer ut så vill hon också ha ett "klistermärke". Detta klistermärke brukar hamna på lite olika ställen.

På hennes tröja, i mjölkkylen, bland potatisarna, på mina byxor eller varför inte i pannan. Ett ställe lika bra som något annat.

Jag älskar affärer som har frukt till barnen som de får äta i butiken. Just denna gång så fanns det inget som föll henne i smaken och hon talade med bestämd ton om för mig att "Det är tomt i min mage!"

Jag skyndade mig att avsluta shoppingen så fort som möjligt så vi kunde åka hem och äta middag.

Då det var fredag och dags för fredagsmys så blev det även en påse ostbågar.

Bell tittar på mig när jag plockar ner ostbågarna från hyllan, scannar av dem och lägger dem i plastpåsen bland den andra maten. När hon förstår att ostbågarna lades undan utbrister hon igen, denna gång menande "Det är TOOOOOMT i min mage!"

xx


Bra mamma!

Måndag eftermiddag framför tv:n med barnkanalen.

Mamma Velånika- Bellis titta är det inte programmet du gillar?! Vad heter det nu igen...? Umizoomi?

Bell- Bra mamma!

Vet inte om hon riktigt tillhör ironiska generationen men jag kan svära på att hon lät så! ;)

xx