Kommer amningen fungera för oss?

När jag var 32 år, år 2000, upptäckte jag en knöl i mitt vänstra bröst. Den var då 5x7cm stor och var snabbt växande. Jag fick diagnosen bröstcancer och fick behandling med cellgifter, operation och strålning väldigt snabbt och är idag friskförklarad. De opererade bort en "tårtbit" av bröstets ovansida med ett fantastiskt resultat. Kirurgen var oerhört duktig och la ner mycket tid på operationen.

Jag var/är så tacksam. Det har aldrig varit någon större skillnad på mina båda bröst med undantaget att det ena varit plattare upp till där de tog bort "tårtbiten".

Sist jag var hos min onkologläkare Henrik Lindman så frågade jag vad han trodde om möjligheten att kunna amma med mitt opererade bröst när Cookie föds. Han tror inte att oddsen är så stora. Han tittade på andra fall med liknade utgångsläge som jag och där hade några kunnat amma ett par veckor och för andra hade det inte fungerat alls.

Men om man idag ska se på skillnaden på mina bröst så ser det ut som om höger bröst kommer ha nog med mjölk för både Cookie och hela grannskapets nyfödda barn! Heeeelt galet vilken skillnad!

Det ser nästan absurt ut!  =D

Den rosa pilen visar på ärret där de tog "tårtbiten".


Fantomen

Jag håller på att bli galen!!

När jag läste till lärare läste jag även 10poäng musik. Där lärde vi oss bland annat en låt ur Trazan & Banarnes repertoar - Fantomens brallor. Detta var läääääänge sedan typ 15 år sedan. Av någon anledning så spelas denna låt i mitt huvud var enda natt nu! Jag har försökt att få den att sluta. Provat att börja nynna på en annan låt, visualisera "STOP"knapp och trycka på den osv.

Inatt drömde jag att vi hade några hantverkare hemma och då gick John fram till dem och skulle lära dem Fantomens brallor!!!

Här kommer låten. Mycket nöje!  =D

Väntar och väntar...

Imorse kl. 8.00 var vi på Akademiska och träffade doktor Axelsson. Han kom ut i väntrummet och sa frågande - "Har vi Veronica här...?" Japp, vi är här!  Ja, man vet ju aldrig, sa han. =D

Han gjorde UL och tittade på hjärtslagen, flödet i navelsträngen och hur mycket fostervatten det finns. Han talade om att det ska vara minst 2cm fostervatten i "den här fickan" och du har 4,2cm så det ser jättebra ut. Han undrade vidare om rörelseverksamheten var som tidigare. (Hon brukar alltid vara sjövild när vi är där och nu rörde hon inte en fena) Ja, hon har sin mest aktiva tid på kvällar och nätter. Nu på morgonen vid den här tiden sover hon och brukar vakna runt 9 - 9.30. "Ja, men då så, då är jag nöjd", sa han och stängde ner apparaten.

Jag tycker det är skönt att de har sådan koll, att de till och med frågar om det menar jag  =D

Vi ska tillbaka på fredag den 3 september för ytterliggare en koll. Då kommer det vara en ny läkare för Axelsson är inte tillbaka förrän den 13 september. "Och då får du INTE vara gravid fortfarande!" sa han. Hihihih...

Pappa John och jag lekar och larvar oss fortfarande med coola födelsedatum. Idag är ett okey - 100830. Jag tycker 100901 är helt okey också. Men pappa har nu hittat datumet han vill ha - 100908.

Bevare mig väl! Det är ju jääääättelångt dit!!   ;)

xxx