Borsta tänderna själv!

Nu har vi en flicka som kommit in i en fas där man får skäll om saker och ting inte blir som hon vill. Envis som synden! Vi hade farmor och farfar på besök igår och jag hörde, flera gånger under dagen, från Bells rum där hon och farfar lekte -Aja baja!

Igår kväll skulle hon promt hälsa på grannarna. Jag talade om för henne att jag måste gå hem och laga mat men hon lyssnade inte utan drog i min hand mot deras hus.
Konversationen lät då så här:

-Du kanske ska stanna hos Eva så går mamma hem och lagar mat?
-Nej nej nej!
-Nej, mamma bara skojade.
-Aja baja!


Hon har fått en hög pall så hon når upp till handfatet. Där ska hon nu stå och bortsa tänderna och dricka vatten ur sin Bamsemugg har hon bestämt. Att få borsta åt henne är inte att tänka på så jag brukar avsluta allt med att ta kommandot och borsta hennes tänder. För efter det så är stämningen av någon anledning inte lika munter som innan ;)

xx

Varför vänta? Vänta på vadå?

Gudmor Karin var i England och kom hem med en present till Bell. En fantastiskt söt klänning! Den passade perfekt. Men eftersom den var köpt på Baby Gap och säkerligen inte var helt gratis så ville jag inte att hon hade på sig den när som helst så det kunde komma en massa fläckar på den som inte går bort när man tvättar den. (Det är 1000 fläckar per dag just nu på alla kläder men går de bort så är det ju ingen fara!)

Nu var det dags att gå på kalas och jag kände att på kalas äts det choklad (!), jordgubbar (!!) och annat som bara inte vill gå bort i tvätten. Jag hade satt på henne en söt sommarklänning och precis innan vi ska gå så går jag in i Bells rum för att hämta en filt och där hänger klänningen så fint på en galje...

"Fiiiiiisen!" kom till mamma vi ska byta kläder på dig!

Jag säger som Emil i Lönneberga säkert skulle ha uttryckt det -

Nä, nu blir jag arg”, skrek Bell. När jag inte har någon fin klänning, då kan jag inte vara fin på kalajs, och när jag har en fin klänning, då får jag inte vara fin, när i hundan ska jag då vara fin på kalajs?!

Och mycket finare än så här kan man inte vara på kalajs tycker jag ♥