Leta efter min iPad

Vi sätter oss i bilen och ska åka till farmor och farfar i Uppsala. Bell älskar att åka dit men tycker att själva resan är rätt trist. Hon brukar få titta på film eller spela något på sin iPad. Just när vi satt oss i bilen ber hon mig med sin snällaste röst "Mamma kan du inte gå in och hämta min iPad?" Vart är den frågar jag, men tänker samtidigt att jag nog inte får något hjälpligt svar. Jag får helt enkelt gå in och leta. Jag tar av mig bältet och börjar kliva ur bilen när hon säger "Leta på mitt rum, den är nog där." Paus... "Eller i vardagsrummet, titta där också." Eller så ligger den i ert rum." Okey, svarar jag och börjar stänga dörren. "Eller mamma! Den kanske ligger på kontoret..." Okey... "Du, leta på de ställen jag sagt."
 
Jag tittar skeptiskt på henne med road min och hon ger mig självklart änglablicken, ibland kommer den även med en änglapose.
 
Den har jag ju aldrig sett förrut!  ;)
xx
 
 

Feber och ont i örat

När jag var liten var jag ett så kallat öronbarn. Jag hade konstant ont i öronen och skrek ofta och mycket pga detta. John och jag har varit förskonade från detta med öronvärk på Bell. Hon har inte någon gång, vad jag kan minnas, klagat över ont i öronen. Men idag precis när jag skulle gå till jobbet och skulle krama henne hejdå så kände jag att hon kändes varm. Vad varm du är älskling, jag ska hämta tempen. Jag har ont i örat, svarade hon.
 
Mycket riktigt, 39,3 grader. Jag blev lite ställ med detta kring örat. Jag ringde och frågade på vårdcentralen. De sa att jag skulle hålla koll på tempen och trycka på den lila pluppen vid örats öppning och se hur stark reaktionen blev. Hon sa att det gjorde ont när jag gjorde så men ingen nämndvärd reaktion.
 
Jag sa att jag skulle gå och hämta en Alvedon. Inte en sådan man sätter i stjärten, sa hon med frågande och nervös stämma. Nej, svarade jag. Sånt pulver som smakar jordgubb. Ja, för den andra får bara bäbisar, andades hon ut.
 
Dagen har spenderats i soffan men film och spel på iPaden, glass, småfigurer och en massa ritpapper. Ett tag skulle jag vara pussmonster också men det fick vi sluta med för det "gör ont i min kropp".
 
Nu har hon fått en nattdos Alvedon och sover sött.
Vi hoppas på en piggare dag imorgon.
xx
 
Ps. Jag kom och tänka på sonen som kompisen berättade om sonen som var sjuk och fick Alvedon.
Han var väl runt 4-5år och fick sin Alvedon i stjärten. Han suckade olyckligt och frågade hur länge
Alvedonen skulle vara där inne. Tills den har smällt, fick han till svar.
 
Men när smäller det då?! utropade han panikartat.
 
 
Lite morgonvila i soffan med kall blöt handduk på pannan innan vi fått ner febern.
 
 
Glasstajm!
 
 
 
Lite Alvedon.
 
 

I sängen med vävve, film och ny ren pyjamas efter en svettig dag.
Och ett hårband för säkerhets skull.   ;)
 
 
 

Badkar

Det är så roligt med barn när de får uppleva saker för första gången. Det är inte bara roligt för Bell, jag blir också alldeles till mig. 

Det är en liknande känsla som på julen när man var liten. Jag känner mig förväntansfull och pirrig för Bells skull. Hur hon kommer reagera på situationen till exempel när vi åker utomlands, när hon ska på sitt första kalas eller gå på bio. 

Hittills är det saker som vi hittat på åt henne men ihåg kom hon på en egen sak.  

Jag skulle på begravning och under tiden skulle Bell vara hos farmor och farfar. På morgonen när jag packade ner lite extrakläder så sa hon;
"Mamma, jag ska sova hos farmor och farfar ikväll. "

Jaha det ska du...

Ja det ska jag så du måste packa ner gosedjur och napp till mig. 

Okey.... svarade jag och gjorde som Jon sa men tvivlade på att hon skulle fullfölja idén. 

När jag senare på eftermiddagen efter begravningen  ringde och kollade läget berättade farmor att hon fortfarande sa att hon skulle sova över. 

Hon ville prata med mig för att berätta om ett paket hon gjort till mig. Då ändrade hon sig och ville att jag skulle komma och hämta henne för hon skulle sova hemma. 

När jag kom dit så öppnade jag paketet och så fikade vi då klämde hon fram sin finurliga plan "Mamma, du och jag ska sova här båda två." Cleaver girl ;)

Det blev fredagsmys hos farmor och farfar med att bada i badkar. Detta var något nytt för henne då vi inte har ett vanligt badkar hemma. 

"Vi låtsas att vi är utomlands!"
Efter en dag med begravning och mycket tårar så låg jag gärna i ett varmt bad med min favorittjej och drömde mig bort till sol och bad. 
xx