Smakisar


Nu är hon 4,5 månad, det börjar bli dags att ta tag i detta med smakisar har vi fått höra. Så pappa och jag började i förra veckan med att koka potatis, pressa i en vitlökspress och mosade ut det med lite bröstmjölk. Det var inget vidare tyckte Isabel. Ingen direkt smaksensation. Jag vet inte om det berodde på konsistensen eller om det helt enkelt var potatis som inte föll i smaken.

I fredags var vi på BVC och Bea vägde och mätte. Hon var inte nöjd, vikten låg kvar på samma som förra gången och förra gången hade hon inte gått upp många gram sedan gången innan det. Hon frågade om jag helammade fortfarande och jag bekräftade att jag gör det. "Då vill jag att du ammar henne varannan timme och ger henne gröt (mild havregröt) på kvällen. Sedan kan du amma henne det sista du gör innan hon somnar, på så sätt hoppas jag att hon gått upp i vikt tills vi ses igen om 10 dagar."

Fingers crossed!

Hon frågade också om hon fortfarande bajsar sällan. Japp, typ var 10e dag. Ibörjan tyckte jag det kändes väldigt jobbigt och oroande men efter att Bea sagt att bröstmjölk inte innehåller några slaggprodukter och att hon därför behåller allt det hon behöver, så har jag vant mig. Pappa John brukar skämta och säga att vi beställde en bebis med extra options - Bajsfri!

Igår var det dags att prova detta med gröt.


Pappa förbereder med haklapp och handduk för att allt eventuellt
ska komma ut lika fort som potatisen gjort.Redo? Nu kör vi!"Nääää, fyyyyyy! Pappa vad är detta?!?"


Okey Bellis, ett försök till...


"Ähhhh men lägg av!! Vad är detta???""Är du seriös? Ska jag verkligen äta det här?!"


"Mamma, sitt inte bara där och fotografera. Hjälp mig!""Vänta lite, låt mig smaka med fingrarna också. Smask smask, mums mums...""Tänker du stoppa i mig en sked till? Vänta lite. Smask smask, mums mums...""Men duuuu... detta är inte så tokigt i alla fall...""Määäähh´, vänta lite! Jag gillar detta. Finns det mer?
Vadå grät, grimaserade och inte tyckte om? Gjorde jag?
Nähä, finns inga bildbevis på det!"

Ooops!