Sista UL på Akademiska

Idag gjorde vi vårt sista ultraljud på Ackis. Allt såg bra ut. De mätte huvudet, lårbenet och flödet i navelsträngen.
"Här är ansiktet, ni ser det inte för hon har handen ivägen."   - Nähä, är det sant? Vad förvånande!  ;)

Hon har vid varje UL haft händerna i ansiktet och vid huvudet. Hon suger på tummen vid de flesta tillfällena så undrar om hon kommer ta napp alls? Hoppas det, det är ju lite lättare att ta bort nappen när det är dags att sluta.  =)

När läkaren mätte lårbenet så blev kommentaren - "Det är en långbent tjej där inne. Ser att hon brås på pappa." (John är 1.89 cm lång)

Vi är i vecka 35,5 och just nu väger hon 3139gram! Hon ligger 16% över normalkurvan. Upp till 25% är helt okey sa läkaren. Vi som var så oroliga i början att hon inte skulle få i sig ordentligt med näring. Den oron kan vi släppa, skönt. Jag frågade läkaren om hennes gissning på slutvikt och fick till svar - runt 3,8-4kg. Allt beror ju också på om du går några dagar över tiden. Gulp! Hur ska detta sluta!

Syrrans två killar vägde mellan 4,5-5kg och Johns mamma och morbror vägde det samma. Så det finns lite arv att gå på. Fick tröstande mess från 2 vänner efteråt som sa att om bäbisen väger runt 4 kilo så hjälper den till att komma ut på ett annat sätt än om den väger mindre. Alltid något  =)

4 kilo är inte på något sätt mega stort, men jag börjar nu närma mig förlossningen och därmed börjar även en viss oro infinna sig. Men det kommer gå så bra så bra, det är miljoner med kvinnor som gjort detta före mig.

Tjingeling!   xxxx

1 Teres:

skriven

Vi får höra hela tiden att vi har en liten bebis, normal men liten =)

2 VeronicaVeronica:

skriven

Ja, olika är det. Vi får se vad Cookie slutar på =)

Kommentera här: